Bruschetta de laitue au poulet et poivrons caramélisés

Bruschetta de laitue au poulet et poivrons caramélisés

3.6 5 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
6 parts

Składniki

  • 300 g de poivron rouge détaillé en lanières
  • 90 g de sucre en poudre
  • 1 c. à café de sel
  • 120 g de vin blanc sec
  • 100 g d'eau
  • 300 g d'escalope de poulet, sans peau détaillée en cubes (2 x 2 cm)
  • 6 coeurs de laitue
  • 1 filet d'huile d'olive extra vierge
  • 1 trait de crème de vinaigre balsamique

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Białko 13 g
Kalorie 1384 kJ / 321 kcal
Tłuszcz 21 g
Błonnik 2 g
Węglowodany 20 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...