Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Kewpie mayonnaise
- 250 g grapeseed oil
- 2 egg yolks
- 2 tsp apple cider vinegar
- 2 tsp rice wine vinegar
- ½ tsp salt
- ¼ tsp wasabi paste
Fish tacos
- 2 garlic cloves
- 3 cm piece fresh ginger, peeled and cut into halves
- 5 sprigs fresh dill, leaves only
- 1 tsp fish sauce
- 1 tsp ground turmeric
- 1 pinch dried chilli flakes
- 500 - 600 g firm white fish fillets, cut into pieces 7-8 cm (see Tips)
- 60 g rice wine vinegar
- 40 g white sugar
- 500 g water, plus extra 1 tablespoon
- 2 carrots, peeled and cut into julienne
- 2 - 4 spring onions/shallots, trimmed and cut into thin slices
- 4 radishes, cut into julienne
- 8 tortillas (small)
- fresh coriander, leaves only
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2165.3 kJ / 515.5 kcal
- Białko
- 39.8 g
- Węglowodany
- 18.2 g
- Tłuszcz
- 29.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.3 g
- Błonnik
- 12.1 g
- Sód
- 821.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salmon kebabs with coriander chilli mayonnaise
50 min
Fish with ginger lime sauce
35 min
Salmon with ginger sauce and spiced cashews
30 min
Hoisin pork bowl
30 min
Thai beef salad
1h 20 min
Superfood salmon salad
1h 5 min
Open fish burgers
1h
Chicken picadillo cups
40 min
Lamb with pumpkin and lentils
50 min
Teriyaki salmon bowl
1h 15 min
Warm satay chicken salad
55 min
Coconut turmeric fish curry
40 min