Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Kewpie mayonnaise
- 250 g grapeseed oil
- 2 egg yolks
- 2 tsp apple cider vinegar
- 2 tsp rice wine vinegar
- ½ tsp salt
- ¼ tsp wasabi paste
Fish tacos
- 2 garlic cloves
- 3 cm piece fresh ginger, peeled and cut into halves
- 5 sprigs fresh dill, leaves only
- 1 tsp fish sauce
- 1 tsp ground turmeric
- 1 pinch dried chilli flakes
- 500 - 600 g firm white fish fillets, cut into pieces 7-8 cm (see Tips)
- 60 g rice wine vinegar
- 40 g white sugar
- 500 g water, plus extra 1 tablespoon
- 2 carrots, peeled and cut into julienne
- 2 - 4 spring onions/shallots, trimmed and cut into thin slices
- 4 radishes, cut into julienne
- 8 tortillas (small)
- fresh coriander, leaves only
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2165.3 kJ / 515.5 kcal
- Białko
- 39.8 g
- Węglowodany
- 18.2 g
- Tłuszcz
- 29.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.3 g
- Błonnik
- 12.1 g
- Sód
- 821.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Coconut poached chicken salad
45 Min
Asian beef salad with peanut dressing
30min
Open fish burgers
1h
Quinoa crumbed fish with slaw
2h
Prawn and chicken laksa
40min
Prawn tacos with avocado lime sauce
50min
Salmon kebabs with coriander chilli mayonnaise
50min
Teriyaki salmon bowl
1h 15min
Pulled pork with apple and fennel salad
2h 45min
Prawn and pork pops with turmeric lime sauce
1h 5min
Curry laksa
45 Min
Hoisin pork bowl
30min