Wersje kompatybilne
Rice paper rolls with sweet and sour chilli sauce
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sweet and sour chilli sauce
- 1 lime, zest only, no white pith
- 1 - 1 ½ fresh red chillies, deseeded if preferred, to taste
- 1 garlic clove
- ½ tsp ground black pepper
- 2 cm piece fresh ginger, peeled
- 20 g lime juice
- 3 sprigs fresh mint, leaves only
- 3 sprigs fresh coriander, leaves and roots only
- 80 g fresh pineapple, cut into pieces
- 70 g tomato
- 20 g honey
- 20 g tamari
- 1 pinch sea salt
Rice paper rolls
- 100 g carrot, cut into quarters
- 1 red apple, cored and cut into halves
- 180 g red cabbage, cut into pieces (6-8 cm)
- 8 sprigs fresh coriander, stalks only, leaves reserved
- 2 tbsp roasted salted peanuts
- 1 avocado, flesh only
- 2 - 3 pinches salt
- 2 - 3 pinches ground black pepper
- 10 rice paper roll wrappers (see Tips)
- ½ yellow peach, stone removed and flesh cut into thin slices
- 2 sprigs fresh mint, leaves only
- 1 Lebanese cucumber, peeled into ribbons
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 421.7 kJ / 100.4 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 8.3 g
- Tłuszcz
- 5.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.6 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 219.5 mg
Alternatywne przepisy
Corn and coriander fritters with avocado tahini
1h 15min
Quick veggie pasta salad
30min
Tandoori portobellos with creamy coconut raita
40min
Beetroot salad with raita dressing
35 min
Mediterranean carrot fritters
1h
Sticky Sriracha tofu bowl
45min
Crispy rice paper rolls
40min
Quinoa with mixed greens and yoghurt dressing
35 min
Carrot, capsicum and pistachio pilaf
1h
Asian cucumber salad
10 min
Chinese egg noodle soup with mixed mushrooms
35 min
Miso soup
30min