
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pizza dough
- olive oil for greasing
- 220 g warm water
- 1 tsp sugar
- 2 tsp dried instant yeast
- 400 g baker's flour plus extra for dusting
- 1 tsp salt
Spinach filling
- 100 g mozzarella cheese cut into pieces (2-3 cm)
- 50 g Parmesan cheese crust removed and cut into pieces (1-2 cm)
- 50 g feta cheese (firm), cut into pieces (1-2cm)
- 50 g roasted red capsicums cut into pieces
- 20 g pitted black olives cut into slices
- 3 sprigs fresh basil leaves only
- 20 g olive oil
- 2 garlic cloves
- 1 brown onion cut into halves
- 300 g fresh silverbeet (approx. 2 bunches), trimmed and cut into pieces
- 100 g fresh Swiss brown mushrooms cut into quarters
- 1 tsp sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 470.7 kcal / 1976.8 kJ
- Białko
- 18.3 g
- Tłuszcz
- 19.7 g
- Węglowodany
- 52.3 g
- Błonnik
- 5.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Sód
- 1202.3 mg