Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pizza dough
- 30 g olive oil, plus extra for greasing
- 220 g warm water
- 1 tsp sugar
- 2 tsp dried instant yeast
- 400 g baker's flour, plus extra for dusting
- 1 tsp salt
Spinach filling
- 100 g mozzarella cheese, cut into pieces (2-3 cm)
- 50 g Parmesan cheese, crust removed and cut into pieces (1-2 cm)
- 50 g feta cheese (firm), cut into pieces (1-2cm)
- 50 g roasted red capsicums, cut into pieces
- 20 g pitted black olives, cut into slices
- 3 sprigs fresh basil, leaves only
- 20 g olive oil
- 2 garlic cloves
- 1 brown onion, cut into halves
- 300 g fresh silverbeet (approx. 2 bunches), trimmed and cut into pieces
- 100 g fresh Swiss brown mushrooms, cut into quarters
- 1 tsp salt
- ½ tsp fresh ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1976.8 kJ / 470.7 kcal
- Białko
- 18.3 g
- Węglowodany
- 52.3 g
- Tłuszcz
- 19.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 5.2 g
- Sód
- 1202.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lentil and pumpkin pot pies
1h 25min
Fresh pasta dough
1 godz.
Filo spinach slice
55min
Courgette strudel
1 godz. 20 min
Cheese and spring onion galette
1 godz. 15 min
Fresh tomato tart
40min
Kumara pie
1h 45min
Broccoli mustard pasties
1 Std. 55 Min
Mushroom croustade
1h 35min
Spinach and feta galette
1h 50min
Cheat's sourdough
74 godz.
Three cheese spinach scrolls
2h 15min