Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 raw beetroots, peeled and cut into thin slices (see Tips)
- 1 tsp dried chilli flakes, plus extra 2 pinches for dressing
- 2 tbsp red wine vinegar
- ½ tsp ground black pepper
- 1 tsp salt
- 500 g boiling water
- 6 cm piece fresh ginger
- 150 g sweet potato
- sunflower oil (approx. 250 g), for shallow frying
- 1 garlic clove
- 1 Lebanese cucumber, peeled, deseeded and cut into pieces (3 cm)
- 2 sprigs fresh mint, leaves only
- 200 g Greek-style natural yoghurt
- ½ tsp ground coriander
- ½ tsp ground cumin
- alfalfa sprouts, to serve (optional)
- black sesame seeds, to serve (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1002.1 kJ / 238.6 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 14.7 g
- Tłuszcz
- 16.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 645.5 mg
Alternatywne przepisy
Asian chicken noodle salad
45min
Colourful quinoa salad
40min
Broccoli salad
10 min
Coleslaw
10 min
Beetroot salad
10 min
Russian beetroot salad
1h 10min
Beetroot, pear and blue cheese salad
1h 10min
Asparagus and broad bean salad
25 min
Quinoa with mixed greens and yoghurt dressing
35 Min
Sweet potato blini with cumin & sesame crème fraîche
1h
Rice salad with warm mustard dressing
1h 40min
Miso coleslaw
20 min