Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm) (optional)
- 2 slices day old bread, torn into pieces
- 200 g fresh spinach leaves
- 2 pieces lemon peel, no white pith (1 x 5 cm)
- 120 g brown onion, cut into halves
- 140 g bacon, trimmed and cut into pieces
- 20 g extra virgin olive oil
- 2 tbsp pine nuts, toasted
- 180 g Danish feta or goat's milk feta, cut into pieces (1 cm)
- ⅛ tsp ground nutmeg
- ¼ tsp sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 6 - 8 fresh portobello mushrooms, brushed clean and stalks removed
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 953 kJ / 227 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 5.3 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 653.7 mg
Alternatywne przepisy
Pumpkin tart
2h 15 min
Pumpkin and blue cheese arancini with smoky yoghurt dressing
1h
Pumpkin and pomegranate quinoa salad
1h
Beetroot, pear and blue cheese salad
1 Std. 10 Min
Warm Mediterranean couscous salad
30 min
Steamed eggplant and ricotta lasagne
1h 25min
Layered vegetable salad with creamy herb dressing
40 Min
Pumpkin and antipasto risoni salad
35min
Mushroom-stuffed mushrooms
50min
Cauliflower and sweet potato lasagne
1 Std. 35 Min
Creamy capsicum and zucchini soup
40 Min
Zucchini soup
25 min