Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 pieces veal scallopini (see Tips)
- 2 - 3 sprigs fresh basil, leaves only
- 100 g fresh mozzarella, cut into 8 sticks (approx. 1 x 5 cm)
- 8 slices pancetta
- ½ tsp salt, plus extra to season
- 2 pinches ground black pepper, plus extra to season
- 2 garlic cloves
- 150 g brown onion, cut into quarters
- 20 g olive oil
- 50 g sun-dried tomato pesto (see Tips)
- 500 g tomato passata
- 2 bunches asparagus, trimmed
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3187.5 kJ / 758.9 kcal
- Białko
- 112.9 g
- Węglowodany
- 8.8 g
- Tłuszcz
- 29.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.6 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 295.7 mg
Alternatywne przepisy
Beef stroganoff
35min
Beef and mushroom hot pot
2h
Pea and ham soup
2h 20min
Lamb shanks with risoni and feta
3h 50min
Meatloaf with mushroom sauce
1 Std. 15 Min
Pork in creamy Marsala wine sauce
25min
Coq au vin blanc with polenta madeleines
1 godz. 45 min
Veal pizzaiola
40 min
Chicken cacciatore
50min
Meatloaf with red sauce
1 Std. 15 Min
Beef "Burgundy"
40 min
Classic meatloaf
1 godz. 35 min