Veal pizzaiola

Veal pizzaiola

4.3 12 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • lean veal steak or veal schnitzel, cut into thin pieces (5 mm - 1 cm thick)
    500 g
  • olive oil
    40 g
  • sea salt plus extra to taste
    ½ tsp
  • fresh oregano leaves only, finely chopped or 1/4 tsp dried oregano
    1 sprig
  • potatoes thinly sliced (approx. 1-2 mm)
    250 g
  • garlic clove
    1
  • brown onion (approx. 150 g), cut into halves
    1
  • canned diced tomatoes
    400 g
  • pitted Kalamata olives sliced
    40 g
  • ground black pepper plus extra to taste
    ¼ tsp
  • broccoli broken into florets
    150 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 327.3 kcal / 1369.3 kJ
Białko 30.4 g
Tłuszcz 13.7 g
Węglowodany 21.4 g
Błonnik 4.6 g
Tłuszcz nasycony 2.2 g
Sód 411.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...