Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g mirin
- 60 g sake (see Tips)
- 150 g shiro (white) miso paste
- 40 g white sugar
- 600 - 650 g firm white fish fillets, skin on (see Tips)
- peanut oil
- 500 g water
- 1 bunch Asian greens of choice
- black sesame seeds, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1710.5 kJ / 407.3 kcal
- Białko
- 41.1 g
- Węglowodany
- 26.1 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.9 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 1878.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Black rice bowl with chicken and mushroom (gut health)
40min
Asian crab cakes with wasabi mayonnaise
1h 30min
Salmon with ginger sauce and spiced cashews
30min
Miso salmon broth
40min
Thai noodle and seafood salad
50min
Suan la tang (hot and spicy soup)
35 Min
Dan dan mian (dandan noodles)
1h 10min
Ruby kingfish with citrus yoghurt dressing
2h 30 min
Chilli lime prawns with soba noodles
25 min
Teriyaki salmon bowl
1h 15 min
Prawn and pork pops with turmeric lime sauce
1 godz. 5 min
Miso chicken noodle soup (gut health)
30min