Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g mirin
- 60 g sake (see Tips)
- 150 g shiro (white) miso paste
- 40 g white sugar
- 600 - 650 g firm white fish fillets, skin on (see Tips)
- peanut oil
- 500 g water
- 1 bunch Asian greens of choice
- black sesame seeds, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1710.5 kJ / 407.3 kcal
- Białko
- 41.1 g
- Węglowodany
- 26.1 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.9 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 1878.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fish with ginger lime sauce
35 Min
Soba noodle and tofu salad
35 Min
Miso chicken noodle soup (gut health)
30 Min
Salmon kebabs with coriander chilli mayonnaise
50min
White fish wrapped in banana leaves
2 Std. 20 Min
Teriyaki salmon bowl
1 Std. 15 Min
Peking-style duck pancakes (MEATER+®)
8h 50min
Black rice bowl with chicken and mushroom (gut health)
40min
Fish tacos with Kewpie mayonnaise
1 Std. 30 Min
Miso salmon broth
40min
Banh xeo (crispy Vietnamese pancake)
24sa 55 dk
Tuna poke bowl
1 Std.