Smoked trout pasta with lemon and capers

Smoked trout pasta with lemon and capers

4.6 59 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • water
    1200 g
  • olive oil
    120 g
  • spaghetti broken into halves
    350 g
  • garlic cloves
    4
  • fresh chillies to taste, and deseeded, if preferred
    1 - 2
  • salt to taste, plus extra for seasoning
    2 pinches
  • ground black pepper to taste, plus extra for seasoning
    2 pinches
  • lemon peel (5 x 2 cm each), no white pith
    4 pieces
  • hot smoked trout flaked into pieces (see Tip)
    150 g
  • pickled capers drained
    3 tbsp
  • lemon juice to taste
    40 - 60 g
  • fresh flat-leaf parsley leaves only, roughly chopped
    3 - 4 sprigs

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 372.2 mg
Białko 21.2 g
Kalorie 2837 kJ / 675.5 kcal
Tłuszcz 35.6 g
Błonnik 6 g
Tłuszcz nasycony 6.4 g
Węglowodany 65.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...