Smoked trout pasta with lemon and capers

Smoked trout pasta with lemon and capers

4.6 56 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • water
    1200 g
  • olive oil
    120 g
  • spaghetti
    350 g
  • garlic cloves
    4
  • fresh chillies to taste, and deseeded, if preferred
    1 - 2
  • salt to taste, plus extra for seasoning
    2 pinches
  • ground black pepper to taste, plus extra for seasoning
    2 pinches
  • lemon peel (5 x 2 cm each), no white pith
    4 pieces
  • hot smoked trout flaked into pieces (see Tip)
    150 g
  • lemon juice to taste
    40 - 60 g
  • pickled capers drained
    3 tbsp
  • fresh flat-leaf parsley leaves only, roughly chopped
    3 - 4 sprigs

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 675.5 kcal / 2837 kJ
Białko 21.2 g
Tłuszcz 35.6 g
Węglowodany 65.1 g
Błonnik 6 g
Tłuszcz nasycony 6.4 g
Sód 372.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...