Urządzenia i Akcesoria
Sambhar
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 portions
Składniki
-
brown onion cut into quarters180 g
-
eggplant cut into pieces (2 cm)80 g
-
fresh green beans cut into halves80 g
-
carrot cut into pieces (2 cm)80 g
-
pumpkin peeled and cut into pieces (2 cm)60 g
-
canola oil1 tsp
-
black mustard seeds½ tsp
-
fenugreek seeds½ tsp
-
cumin seeds½ tsp
-
fresh long red chilli trimmed and cut into halves½
-
asafoetida (see Tips)¼ tsp
-
fresh curry leaves10
-
fresh tomatoes50 g
-
ground coriander25 g
-
Kashmiri chilli powder1 tsp
-
ground turmeric½ tsp
-
toor dal (see Tips)250 g
-
water1000 g
-
tamarind paste (see Tips)40 g
-
sea salt to taste1 tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portions
Sód
409.5 mg
Białko
12.4 g
Kalorie
910 kJ /
216.7 kcal
Tłuszcz
2.8 g
Błonnik
16.7 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Węglowodany
33.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Rava idli
2 godz. 40 min
Gobi masala
30 min
Fresh coconut chutney
10 min
Mint and peanut chutney
35 min
Rajma (kidney bean curry)
45 min
Avial (vegetables in yoghurt)
30 min
Pepper rasam
15 min
Chhole (chickpea curry)
35 min
Savoury semolina
15 min
Baingan ka bharta
1 godz. 20 min
Chilli paneer
30 min
Potato karakari
50 min