Sambhar

Sambhar

3.1 12 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 portions

Składniki

  • brown onion cut into quarters
    180 g
  • eggplant cut into pieces (2 cm)
    80 g
  • fresh green beans cut into halves
    80 g
  • carrot cut into pieces (2 cm)
    80 g
  • pumpkin peeled and cut into pieces (2 cm)
    60 g
  • canola oil
    1 tsp
  • black mustard seeds
    ½ tsp
  • fenugreek seeds
    ½ tsp
  • cumin seeds
    ½ tsp
  • fresh long red chilli trimmed and cut into halves
    ½
  • asafoetida (see Tips)
    ¼ tsp
  • fresh curry leaves
    10
  • fresh tomatoes
    50 g
  • ground coriander
    25 g
  • Kashmiri chilli powder
    1 tsp
  • ground turmeric
    ½ tsp
  • toor dal (see Tips)
    250 g
  • water
    1000 g
  • tamarind paste (see Tips)
    40 g
  • sea salt to taste
    1 tsp

Wartości odżywcze na 1 portions

Kalorie 216.7 kcal / 910 kJ
Białko 12.4 g
Tłuszcz 2.8 g
Węglowodany 33.8 g
Błonnik 16.7 g
Tłuszcz nasycony 0.2 g
Sód 409.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...