Urządzenia i Akcesoria
Sambhar
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 portions
Składniki
-
brown onion cut into quarters180 g
-
eggplant cut into pieces (2 cm)80 g
-
fresh green beans cut into halves80 g
-
carrot cut into pieces (2 cm)80 g
-
pumpkin peeled and cut into pieces (2 cm)60 g
-
canola oil1 tsp
-
black mustard seeds½ tsp
-
fenugreek seeds½ tsp
-
cumin seeds½ tsp
-
fresh long red chilli trimmed and cut into halves½
-
asafoetida (see Tips)¼ tsp
-
fresh curry leaves10
-
fresh tomatoes50 g
-
ground coriander25 g
-
Kashmiri chilli powder1 tsp
-
ground turmeric½ tsp
-
toor dal (see Tips)250 g
-
water1000 g
-
tamarind paste (see Tips)40 g
-
sea salt to taste1 tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portions
Sód
409.5 mg
Białko
12.4 g
Kalorie
910 kJ /
216.7 kcal
Tłuszcz
2.8 g
Błonnik
16.7 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Węglowodany
33.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Paneer makhani
45 min
Rava idli
2 godz. 40 min
Fresh coconut chutney
10 min
Lemon rasam
40 min
Tarka dal
30 min
Palak paneer
1 godz. 15 min
Sambhar (Vegetable Dhall)
50 min
Vada
2 godz. 35 min
Rajma (kidney bean curry)
45 min
Amritsari dal
26 godz.
Dosa with spiced potato filling
17 godz. 40 min
Avial (vegetables in yoghurt)
30 min