Wersje kompatybilne
Bun bo vien cha gio (meatballs and noodles with spring rolls)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Meatballs
- 40 g bread (approx. 1 slice), torn into pieces
- 40 g full cream milk
- 1 stalk fresh lemongrass, white part only
- 3 cm piece fresh ginger, peeled
- 1 fresh long red chilli, trimmed, deseeded if preferred and cut into halves
- 2 tsp fish sauce
- 500 g beef mince
- 500 g water
Glaze
- 80 g honey
- 40 g soy sauce
- 1 tbsp fish sauce
- 1 lime, zest only
Nuoc cham dressing
- 2 garlic cloves
- 1 fresh bird's eye chilli, trimmed and deseeded if preferred
- 60 g fish sauce
- 60 g white vinegar
- 125 g unsweetened coconut water
- 2 tbsp caster sugar
- 2 tbsp lime juice
Salad
- 150 g vermicelli noodles
- boiling water, for soaking
- green lettuce leaves
- 1 cucumber, deseeded and cut into slices on the diagonal
- 4 sprigs fresh coriander, leaves only
- 4 sprigs fresh Thai basil, leaves only
- 1 fresh long red chilli, trimmed, deseeded if preferred and cut into thin slices (optional)
- 4 spring rolls, cut into 3 pieces (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2559 kJ / 609.3 kcal
- Białko
- 43 g
- Węglowodany
- 71.7 g
- Tłuszcz
- 13.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.9 g
- Błonnik
- 5.3 g
- Sód
- 3057.6 mg
Alternatywne przepisy
Kung Pao chicken
1h 30min
Vietnamese mixed meat pho
1h 50 min.
Peking-style duck pancakes
8h 50min
Thai beef salad
1h 15min
Bun bo hue (spicy noodle soup)
1h 50 min.
Steamed pork pancakes (Bianca Mazur)
28 Std. 20 Min
Prawn balls with pickled vegetables
1h 15min
Banh mi (Vietnamese sandwich)
4 godz. 35 min
Banh xeo (crispy Vietnamese pancake)
24 Std. 55 Min
Prawn and mushroom crepes
50min
Lamb tikka with spicy eggplant
40min
Chicken 65 and green chutney
1h 5min