Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 garlic cloves
- 1 - 2 fresh long green chillies, deseeded if preferred
- 6 sprigs fresh coriander (approx. 15 g), leaves, roots and stems
- 2 spring onions/shallots (approx. 30 g), trimmed and cut into quarters
- 1 tbsp palm sugar
- 50 g roasted unsalted cashew nuts
- 30 g peanut oil
- 1 tbsp fish sauce
- 50 g lime juice (approx. 2 limes)
- Wartości odżywcze
- na 20 g
- Kalorie
- 286 kJ / 68 kcal
- Białko
- 1.4 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 5.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 195.3 mg
Alternatywne przepisy
Asian-style mussels
30 Min
Brinjal (eggplant pickle)
1h 30min
Beef rendang
1 Std. 55 Min
Double-baked cheese soufflés with asparagus sauce
2h
Mussels in turmeric and ginger broth
20 Min
Ruby kingfish with citrus yoghurt dressing
2 godz. 30 min
Pho bo (Vietnamese beef and noodle soup)
2h
Curried chicken rasam
50 Min
Oysters Mignonette
5 min
Grilled scallops with chilli jam
25 Min
Coriander chilli chutney
5 min
Chilli mussels with thyme and tomatoes
40min