Mussels in coconut milk

Mussels in coconut milk

4.0 11 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
6 portions

Składniki

  • fresh mussels
    2000 g
  • garlic cloves
    5
  • piece fresh ginger peeled
    4 cm
  • long red chillies deseeded if preferred
    2 - 3
  • sesame oil
    30 g
  • fresh lemongrass white part only
    2 stalks
  • canned coconut milk
    400 g
  • canned coconut cream
    600 g
  • lime juice (approx. 2 limes)
    40 g
  • sea salt to taste
    ¼ tsp
  • ground black pepper to taste
    ¼ tsp
  • fresh coriander leaves only, chopped
    6 sprigs
  • spring onions/shallots trimmed and finely sliced
    5
  • fresh crusty bread to serve

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1163.7 mg
Białko 37.7 g
Kalorie 2176.3 kJ / 518.2 kcal
Tłuszcz 27.3 g
Błonnik 2.6 g
Tłuszcz nasycony 18.4 g
Węglowodany 29.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...