Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g basmati rice
- 1150 g water
- 1 tsp salt
- 1 carrot, cut into thin slices (approx. 5mm)
- ½ red capsicum, cut into strips
- 1 broccoli (approx. 200 g), cut into florets
- 4 firm white fish fillets, cut into pieces (6 cm - see Tips)
- 4 garlic cloves
- 3 eschalots
- 1 - 2 fresh long red chillies, trimmed and cut into halves, to taste
- fresh coriander, leaves only, for garnishing
- 40 g tamarind paste
- 30 g fish sauce
- 45 g palm sugar
- 2 tsp cornflour
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1696.8 kJ / 404 kcal
- Białko
- 40.9 g
- Węglowodany
- 56.8 g
- Tłuszcz
- 3.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 6.7 g
- Sód
- 1070.7 mg
Alternatywne przepisy
Salmon kabsa
40min
Prawn and noodle stir-fry
25 dk
Chilli lime prawns with soba noodles
25 dk
Smoked trout pasta with lemon and capers
35min
Turmeric fish
30min
Eggs with coconut curry sauce
30min
Fish with ginger lime sauce
35min
Quick prawn stir-fry
20 Min
Prawn stir-fry
25 dk
Fish and mixed vegetable parcels
1小时 15 分钟
Steamed fish fillets in a creamy leek sauce
35min
Steamed red curry fish (Matt Sinclair)
30min