Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g basmati rice
- 1150 g water
- 1 tsp salt
- 1 carrot, cut into thin slices (approx. 5mm)
- ½ red capsicum, cut into strips
- 1 broccoli (approx. 200 g), cut into florets
- 4 firm white fish fillets, cut into pieces (6 cm - see Tips)
- 4 garlic cloves
- 3 eschalots
- 1 - 2 fresh long red chillies, trimmed and cut into halves, to taste
- fresh coriander, leaves only, for garnishing
- 40 g tamarind paste
- 30 g fish sauce
- 45 g palm sugar
- 2 tsp cornflour
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1696.8 kJ / 404 kcal
- Białko
- 40.9 g
- Węglowodany
- 56.8 g
- Tłuszcz
- 3.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 6.7 g
- Sód
- 1070.7 mg
Alternatywne przepisy
Chicken fusilli with mushrooms
40 Min
Prawn and noodle stir-fry
25 min
Asparagus and mushroom stir-fry
10 min
Chicken and prawn noodles
30 min
Prawn noodle curry
10 min
Almond crusted salmon with asparagus fettuccine
35min
Thai noodle and seafood salad
50min
Quick prawn stir-fry
20 min
One pot pasta with chorizo
35min
Chilli lime prawns with soba noodles
25 min
Chinese vermicelli with prawns and garlic sauce
1h 15min
Linguine with salmon and herbs
25 min