Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sauce
- 1 fresh long red chilli, trimmed, deseeded if preferred and cut into halves
- 20 g fresh ginger, peeled and cut into pieces
- 3 garlic cloves
- 30 g tamari (see Tips)
- 1 tsp lime juice
- 1 tsp raw sugar
Fish parcels
- 200 g jasmine rice
- 900 g water
- 1 bunch bok choy (approx. 250 g), stalks trimmed
- 600 g firm white fish fillets, cut into approx. 100 g portions
- 100 g carrots, cut into julienne (see Tips)
- sesame seeds, for sprinkling
- spring onions/shallots, cut into thin slices, for garnishing
- fresh long red chilli, cut into thin slices, for garnishing
- lime, cut into cheeks, to serve
- Wartości odżywcze
- na 6 portions
- Kalorie
- 8309.8 kJ / 1978.5 kcal
- Białko
- 155.4 g
- Węglowodany
- 173.3 g
- Tłuszcz
- 68.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.7 g
- Błonnik
- 24.3 g
- Sód
- 2325.9 mg
Alternatywne przepisy
Steamed red curry fish (Matt Sinclair)
30 Min
Pork with black bean sauce
30 Min
Miso fish with Asian greens
24h 45min
Salmon with ginger sauce and spiced cashews
30 Min
Fragrant whole barbecued fish
2h 50min
Ginger chicken and crunchy noodle salad
30 Min
Thai beef salad with noodles
1 godz.
Prawn stir-fry
25min
Teriyaki salmon bowl
1 godz. 15 min
Five spice duck with mushrooms and Asian greens
45 min
Asian dipping sauce
25min
Prawn and noodle stir-fry
25min