Lamb cutlets with pumpkin and pistachio salad

Lamb cutlets with pumpkin and pistachio salad

4.1 21 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • shelled unsalted pistachio nuts
    50 g
  • garlic clove
    1
  • fresh mint leaves
    12
  • natural yoghurt
    200 g
  • ground cumin plus extra for sprinkling
    ¼ tsp
  • ground smoked paprika plus extra for sprinkling
    ¼ tsp
  • salt plus extra for sprinkling
    2 pinches
  • ground black pepper plus extra for sprinkling
    2 pinches
  • water
    500 g
  • pumpkin peeled and cut into cubes (2 cm)
    400 g
  • oil
    1 tbsp
  • lamb cutlets trimmed (see Tip)
    8
  • fresh baby spinach leaves
    60 g
  • baby pickled capers
    1 tbsp
  • cherry tomatoes cut into halves
    12
  • avocado flesh only, cut into pieces
    1

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 303.1 mg
Białko 20.6 g
Kalorie 1697 kJ / 404 kcal
Tłuszcz 29.7 g
Błonnik 7 g
Tłuszcz nasycony 6.8 g
Węglowodany 10 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...