Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g squid rings
- ½ lemon, zest (no white pith) and juice
- 3 garlic cloves
- 15 g extra virgin olive oil, plus 1 tablespoon extra to fry
- 2 tsp smoked paprika
- 350 g leek, trimmed, white part only, cut into slices
- 350 g capsicum, deseeded and cut into slices
- 150 g doongara rice, brown (see Tips)
- 500 g water, plus 2 tablespoons to fry
- 2 tsp Vegetable stock paste, salt-free (see Tips)
- 1 pinch saffron threads
- 500 g pipis
- 2 sprigs fresh basil, leaves only, to garnish
- 1 lemon, cut into wedges, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1312.5 kJ / 315 kcal
- Białko
- 25.5 g
- Węglowodany
- 30.8 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 5.8 g
- Sód
- 422.5 mg
Alternatywne przepisy
Boiled rice
25min
Daging Goreng Berempah (Stir Fried Spicy Beef)
20min
Lamb tikka with spicy eggplant
Brak ocen
Sushi Rice
1h 5 min
Yu Sheng Prosperity salad (Thermomix® Cutter)
30min
Curry Shepherd's Pie
1hod. 45min
Spaghetti carbonara
35min
Southern-style chicken
40 min
Steamed fish with green mash
50 min.
Nasi goreng
40 min
Hainanese chicken with rice
1 Std. 50 Min
Yang zhou chao fan (Chinese “fried" rice)
35min