Pipi and squid "paella" (Diabetes, TM6)

Pipi and squid "paella" (Diabetes, TM6)

3.3 4 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • squid rings
    300 g
  • lemon zest (no white pith) and juice
    ½
  • garlic cloves
    3
  • extra virgin olive oil plus 1 tablespoon extra to fry
    15 g
  • smoked paprika
    2 tsp
  • leek trimmed, white part only, cut into slices
    350 g
  • capsicum deseeded and cut into slices
    350 g
  • doongara rice brown (see Tips)
    150 g
  • Vegetable stock paste salt-free (see Tips)
    2 tsp
  • saffron threads
    1 pinch
  • water plus 2 tablespoons to fry
    500 g
  • pipis
    500 g
  • fresh basil leaves only, to garnish
    2 sprigs
  • lemon cut into wedges, to serve
    1

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 315 kcal / 1312.5 kJ
Białko 25.5 g
Tłuszcz 8 g
Węglowodany 30.8 g
Błonnik 5.8 g
Tłuszcz nasycony 1.5 g
Sód 422.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...