
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g squid rings
- ½ lemon zest (no white pith) and juice
- 3 garlic cloves
- 15 g extra virgin olive oil plus 1 tablespoon extra to fry
- 2 tsp smoked paprika
- 350 g leek trimmed, white part only, cut into slices
- 350 g capsicum deseeded and cut into slices
- 150 g doongara rice brown (see Tips)
- 2 tsp Vegetable stock paste salt-free (see Tips)
- 1 pinch saffron threads
- 500 g water plus 2 tablespoons to fry
- 500 g pipis
- 2 sprigs fresh basil leaves only, to garnish
- 1 lemon cut into wedges, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 315 kcal / 1312.5 kJ
- Białko
- 25.5 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Węglowodany
- 30.8 g
- Błonnik
- 5.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Sód
- 422.5 mg