Vegetable potato salad with chicken

Vegetable potato salad with chicken

4.0 31 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
8 portions

Składniki

  • carrots cut into pieces
    300 g
  • water
    400 g
  • salt plus extra to taste
    2 tsp
  • potatoes cut into pieces (1-1.5cm)
    300 g
  • fresh green beans cut into pieces (2-3 cm)
    300 g
  • frozen green peas
    150 g
  • skinless chicken breast fillets cut into pieces (1-1.5 cm)
    350 g
  • ground black pepper
    ¼ tsp
  • iceberg lettuce leaves separated
    250 g
  • pouring (whipping) cream
    150 g
  • ground pepper plus extra to taste
    ¼ tsp
  • freshly squeezed lemon juice (approx. 1 lemon)
    20 g
  • fresh herbs (e.g. chives, parsley, dill)
    10 - 15 g
  • fresh bean sprouts (opcjonalnie)
    100 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 15 g
Kalorie 801 kJ / 192 kcal
Tłuszcz 7 g
Błonnik 4.1 g
Węglowodany 15 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...