Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g extra virgin olive oil, plus extra for greasing
- 50 g Parmesan cheese, crust removed and cut into pieces (3 cm)
- 50 g brown onions, cut into halves
- 1 ½ - 2 garlic cloves, to taste
- 4 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 40 g breadcrumbs
- 400 g beef mince
- 2 eggs
- ½ tsp freshly ground black pepper
- 2 tsp salt
-
50
g Gruyère cheese, cut into slices (2-3 mm)
lub 50 g cheddar cheese, cut into slices (2-3 mm) - 25 g fresh baby spinach leaves
- 450 g yellow capsicum, cut into pieces (3-4 cm)
- 4 - 5 fresh basil, leaves only
- 400 g chopped tomatoes, canned or fresh cut into pieces (2-3 cm)
- 200 g water
- 1 pinch sugar (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2128 kJ / 508 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Błonnik
- 6.1 g
Alternatywne przepisy
Classic meatloaf
1h 35min
Ham and zucchini quiche
1h 45min
Zucchini, ham and corn bites
40p
Beef ragu
1h 25min
Meatloaf with mushroom sauce
1h 15 min
Pork cannelloni with vegetable sauce
1 Std.
Hunter's lemon chicken rissoles
1 Std.
Twice-cooked pork belly with lentils
5 Std. 30 Min
Meatballs with white wine mushroom sauce
35 Min
Beef stroganoff
35 Min
Meatloaf with red sauce
1h 15 min
Paprika chicken with creamy paprika sauce
40p