Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g hot water
- 500 g sweet potatoes, peeled
- 1 - 2 tsp dried chilli flakes, to taste
- ¼ tsp ground black pepper
- 1 tsp salt, plus extra to season
- 300 g dried pasta (see Tips)
- 150 g unsalted butter
- 2 sprigs fresh sage, leaves only
- 2 tbsp pine nuts
- 30 g rocket, to serve (optional)
- 250 g ricotta, to serve (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2146.1 kJ / 511 kcal
- Białko
- 13.6 g
- Węglowodany
- 47.7 g
- Tłuszcz
- 28.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.1 g
- Błonnik
- 5.4 g
- Sód
- 483.5 mg
Alternatywne przepisy
Feta, spinach and potato frittata
1 Std.
Tuna mornay
45min
Chicken pesto pasta
30 Min
Chicken and pesto risoni
35 Min
Kumara sausage rolls
1 Std. 15 Min
Pumpkin risotto with bacon
40min
Mushroom and sun-dried tomato fettuccine
35 Min
Pasta primavera
1 Std.
Butternut and bacon macaroni cheese
1 Std. 30 Min
Creamy tomato and salami fettuccine
30 Min
Mexican one-pot pasta
30 Min
Broccoli, chilli and pine nut spaghetti
40min