
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Rice base
- 40 g butter softened, plus extra for greasing
- 300 g white rice
- 900 g water
- 1 egg
- ¼ tsp sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
Salmon
- 50 g Parmesan cheese crust removed and cut into cubes (3 cm)
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley leaves only
- 40 g butter softened
- 40 g plain flour
- 1 ½ tsp curry powder
- 320 g full cream milk
- 50 g mayonnaise (see Tips)
- 1 egg
- 40 g lemon juice (approx. 1 lemon)
- 200 g smoked salmon cut into pieces (2-3 cm)
- 1 pinch sea salt plus extra to taste
- ¼ tsp ground black pepper plus extra to taste
- ½ tsp sesame seeds (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 506.3 kcal / 2126.8 kJ
- Białko
- 19.3 g
- Tłuszcz
- 26.3 g
- Węglowodany
- 48.2 g
- Błonnik
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Sód
- 793.9 mg