Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Rice base
- 40 g butter, softened, plus extra for greasing
- 300 g white rice
- 900 g water
- 1 egg
- ¼ tsp sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
Salmon
- 50 g Parmesan cheese, crust removed and cut into cubes (3 cm)
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 40 g butter, softened
- 40 g plain flour
- 1 ½ tsp curry powder
- 320 g full cream milk
- 50 g mayonnaise (see Tips)
- 1 egg
- 40 g lemon juice (approx. 1 lemon)
- 200 g smoked salmon, cut into pieces (2-3 cm)
- 1 pinch sea salt, plus extra to taste
- ¼ tsp ground black pepper, plus extra to taste
- ½ tsp sesame seeds (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2126.8 kJ / 506.3 kcal
- Białko
- 19.3 g
- Węglowodany
- 48.2 g
- Tłuszcz
- 26.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 793.9 mg
Alternatywne przepisy
Meatballs with tomato sauce
40 Min
Mushroom and bacon pasta
30 Min
Bubble and squeak soup
35 Min
Linguine with lemon and prosciutto
25 min
Leek and cheddar pudding
1h 20min
Chicken, leek and corn pie
1h 15min
Broccoli salad
10 Min
Cauliflower gratin
1 Std.
Pull-apart sunshine bread
40 Min
Baked pumpkin and beef stew
3h
Sweet potato, parsnip and broccoli frittata
55 Min
Mini cheese scones with savoury butter
30 Min