Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 garlic clove
- 100 g brown onion, cut into quarters
- 250 - 300 g baby beetroot, peeled, reserving 7 leaves and stalks, cut into pieces (3 cm)
- 60 g carrot, cut into pieces (3 cm)
- 50 g celery stalk, cut into pieces (3 cm)
- 150 g potato, peeled and cut into pieces (3-4 cm)
- 60 g cabbage, cut into pieces (3 cm)
- 60 g parsnip, peeled and cut into pieces (3 cm)
- 750 g water
- 1 tbsp Chicken stock paste (see Tips)
- ¼ tsp ground black pepper
- 3 allspice berries
- 1 fresh bay leaf
- 400 g canned cannellini beans, rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
- 60 g tomato paste
- 60 g lemon juice
- 80 g sour cream
- 2 spring onions/shallots, cut into thin slices
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 761.3 kJ / 181.3 kcal
- Białko
- 9.5 g
- Węglowodany
- 25.6 g
- Tłuszcz
- 1.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 12.4 g
- Sód
- 1217.8 mg
Alternatywne przepisy
Spinach potato soup with savoury egg custard
45 min
Polish vegetable salad (Insalata Russa)
1h 20 min
Beetroot gazpacho with horseradish créme
1 Std. 40 Min
Sauerkraut soup
50 min
Spinach potato soup with savoury egg custard
45 min
Sauerkraut salad
10min
Hot turmeric apple cider
20min
Asparagus and pea omelette
20min
Vienna sausages with split pea soup
1h 10 min
White zucchini and cannellini bean soup
25 min
Rassolnik (pickled cucumber soup)
1h 20 min
Zucchini soup
25 min