Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 garlic clove
- 100 g brown onion, cut into quarters
- 250 - 300 g baby beetroot, peeled, reserving 7 leaves and stalks, cut into pieces (3 cm)
- 60 g carrot, cut into pieces (3 cm)
- 50 g celery stalk, cut into pieces (3 cm)
- 150 g potato, peeled and cut into pieces (3-4 cm)
- 60 g cabbage, cut into pieces (3 cm)
- 60 g parsnip, peeled and cut into pieces (3 cm)
- 750 g water
- 1 tbsp Chicken stock paste (see Tips)
- ¼ tsp ground black pepper
- 3 allspice berries
- 1 fresh bay leaf
- 400 g canned cannellini beans, rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
- 60 g tomato paste
- 60 g lemon juice
- 80 g sour cream
- 2 spring onions/shallots, cut into thin slices
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 761.3 kJ / 181.3 kcal
- Białko
- 9.5 g
- Węglowodany
- 25.6 g
- Tłuszcz
- 1.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 12.4 g
- Sód
- 1217.8 mg
Alternatywne przepisy
Warm cabbage dish
15 min
Borscht
25min
Warm beetroot dish
50min
Creamy capsicum and zucchini soup
40min
Mixed mushroom pâté
1 Std. 25 Min
Borscht with Polish dumplings
1 Std. 30 Min
Carrot and coriander soup
30min
Sauerkraut soup
50min
Ukrainian chebureks
1 Std. 35 Min
Rassolnik (pickled cucumber soup)
1 Std. 20 Min
Spinach potato soup with savoury egg custard
45min
Zucchini soup
25min