Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 750 g water
- 500 g raw beetroot, peeled and cut into quarters
- 15 g salted butter
- 10 g lemon juice
- 1 tsp caster sugar
- ¼ tsp sea salt
- 50 g sour cream
- 1 tsp plain flour
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 568 kJ / 135 kcal
- Białko
- 2.5 g
- Węglowodany
- 11.6 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.4 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Sód
- 226.5 mg
Alternatywne przepisy
Blackberry vinegar chocolate truffles
17h
Ukrainian borscht
35 Min
Rhubarb and strawberry fool
2j 15 mnt
Summer fruits in mulled cider syrup
45 Min
Creamed spinach
15min
Spinach and feta galette
1h 50min
Poppy seed and apple cake
2h 10min
Sauerkraut soup
50min
Zucchini soup
25min
Warm cabbage dish
15min
Santiago cake
1h 20min
Zucchini, Brie and basil soup
35 Min