Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Porcini mushroom filling
- 30 g dried porcini mushrooms
- 250 g water
- 80 g brown onion, cut into quarters
- 2 tsp oil
- 30 g breadcrumbs
- ¼ tsp sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 2 tsp lemon juice
Dumplings
- 140 - 160 g plain flour, plus extra for dusting
- 1 tbsp olive oil
- 70 g lukewarm water
Borscht
- 600 - 700 g raw beetroot, peeled and cut into quarters
- 3 garlic cloves
- 5 dried porcini mushrooms, cut into slices
- 1400 g water, plus extra for boiling
- 2 tsp sea salt, plus extra to taste
- ¼ tsp ground black pepper, plus extra to taste
- 2 tbsp raw sugar
- 2 dried bay leaves
- 5 allspice berries
- 2 - 3 tbsp white vinegar, to taste
- 2 tbsp dried marjoram
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 804.9 kJ / 191.6 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 30.2 g
- Tłuszcz
- 4.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 6.2 g
- Sód
- 701.1 mg
Alternatywne przepisy
Ukrainian borscht
35 Min
Baguette
3h 45min
Polish doughnuts
2 godz. 30 min
Pierogi (Cheese dumplings)
1 Std. 30 Min
Vegan Caesar dressing
5 min
Revithia (chickpea soup)
24 Std. 40 Min
Stuffed tomatoes
50min
Polish vegetable salad (Insalata Russa)
1h 20min
Cucumber soup
25min
Spelt and chicken salad
1 Std. 15 Min
Warm cabbage dish
15min
Sauerkraut soup
50min