Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g Parmesan cheese
- 30 g celery stalks, cut into pieces
- 50 g onion, cut into pieces
- 30 g carrot, peeled and cut into pieces (2 cm)
-
2
leaves fresh sage, washed and dried
lub 1 tsp dried sage leaves - 30 g extra virgin olive oil, plus extra for serving
- 250 g pumpkin flesh, cut into pieces (1 cm)
- 250 g cauliflower, in florets
- 250 g romanesco cauliflower, in florets
- 1000 g water
-
1
tbsp vegetable stock paste, homemade
lub 1 vegetable stock cube (for 0.5 l) - 100 g dried soup pasta, e.g. risoni pasta
- 1 pinch fine salt (opcjonalnie)
- 1 tbsp fresh parsley, chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 639 kJ / 153 kcal
- Białko
- 5.6 g
- Węglowodany
- 17.7 g
- Tłuszcz
- 6.6 g
- Błonnik
- 4.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vegetarian Curry in Pumpkin Pot
50 min
Minestrone
45 min
Zucchini, lentil and coconut stew
30 min
Ratatouille
40 min
Ratatouille
40 min
Eggplant Sauté
30 min
Paella with kidney beans
55 min
Cream of chard soup
35 min
Cabbage soup
50 min
Lentil loaf
1h 55min
Polenta zucchini slice
2 Std. 10 Min
Zucchini soup
25 min