Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g canned sauerkraut, lightly drained
- 80 g brown onion, cut into halves
- 1 garlic clove
- 20 g olive oil
- 100 g cabbage, shredded
- 60 g carrots, cut into pieces (1-2 cm)
- 1300 g water
- 1 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- ½ tsp sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 3 allspice berries or ¼ tsp ground allspice
- 1 dried bay leaf
- 40 g tomato paste
- 250 g potatoes, peeled and cut into cubes (1 cm)
- 150 g chorizo sausages or Polish sausages, cut into slices (0.5 cm)
- 1 tsp dried marjoram
- 1 pinch ground caraway seeds
- sourdough bread, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1333 kJ / 317 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Błonnik
- 6.3 g
- Sód
- 1577.7 mg
Alternatywne przepisy
Ukrainian borscht
35 min
Vienna sausages with split pea soup
1h 10min
Tuscan bean soup
30 Min
Goulash soup
2h 35min
Creamy capsicum and zucchini soup
40 min
Polish vegetable salad (Insalata Russa)
1 Std. 20 Min
Potato and porcini mushroom soup
30 Min
Borscht with Polish dumplings
1 Std. 30 Min
Rabbit stew
1 Std.
Bulghur and lentil soup
1 Std.
Poppy seed strudel
3h 15min
Hungarian goulash
1 Std. 30 Min