Wersje kompatybilne
Warm zucchini salad with basil lemon dressing (Thermomix® Cutter, TM6)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g zucchini, trimmed
- 60 g olive oil, plus extra 2 tbsp
- 80 g onion, cut into halves
- 45 g freshly squeezed lemon juice
- 5 g lemon peel
- ½ bunch fresh basil, leaves only, plus extra to garnish
- ½ tsp garlic powder
- 10 g honey
- ½ tsp sea salt
- ¼ tsp ground black pepper, plus extra to sprinkle
- 1 tbsp roasted pine nuts, to sprinkle
- baguette, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1044.1 kJ / 249.6 kcal
- Białko
- 2.4 g
- Węglowodany
- 9.6 g
- Tłuszcz
- 23.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.2 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 247.3 mg
Alternatywne przepisy
Cauliflower Rice with Crunchy Peanut Sauce and Vegetables
40min
Broccoli, red capsicum and pine nut salad
10 Min
Grated Carrot Salad (TM6)
10 Min
Tomato and olive tapenade mini bruschette
20 Min
Demo Recipe - Isaac
1 Std.
Coconut Lime Cashew Jasmine Rice
35 Min
Thai cucumber salad (Thermomix® Cutter)
15 Min
One whole cauliflower
45min
Beetroot carpaccio (Thermomix® Cutter, TM6)
20 Min
Cucumber, dill and sour cream dressing (Thermomix® Cutter TM6)
10 Min
Ratatouille Galette (Thermomix® Cutter, TM6)
1 Std. 40 Min
Warm zucchini salad with basil lemon dressing (Thermomix® Cutter)
20 Min