Tuna nicoise salad (gut health)

Tuna nicoise salad (gut health)

4.9 39 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 portions

Składniki

  • fresh parsley leaves only
    10 sprigs
  • extra virgin olive oil
    70 g
  • lemon juice only
    ½
  • kefir (see Tips)
    40 g
  • apple cider vinegar (see Tips)
    20 g
  • sea salt to season
  • ground black pepper to season
  • water
    1000 g
  • kipfler potatoes peeled and cut into halves lengthways
    8
  • eggs
    4
  • fresh green beans trimmed
    200 - 300 g
  • tuna steaks (sashimi grade) (see Tips)
    400 g
  • extra virgin olive oil spray or olive oil, to brush
  • mixed leaf salad
    120 g
  • cherry tomatoes or 4 tomatoes, cut into quarters
    200 g
  • pitted Kalamata olives drained
    50 - 100 g
  • fresh anchovies drained
    8

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1917.8 mg
Białko 42.2 g
Kalorie 2411.7 kJ / 574.2 kcal
Tłuszcz 33.3 g
Błonnik 6.7 g
Tłuszcz nasycony 5.9 g
Węglowodany 23.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...