Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g pitted black olives, premium quality
- 1 tsp baby pickled capers
- 1 anchovy fillet
- 1 tsp fresh thyme, leaves only
- 2 tbsp extra virgin olive oil, plus extra to brush
- 1 tsp freshly squeezed lemon juice
- 1 - 2 pinches ground black pepper, to taste
- 1 baguette, cut into slices (1 cm thick) and toasted
- 100 g tomatoes, deseeded and cut into small pieces
- 5 - 6 fresh basil leaves, torn
- 80 g feta cheese, crumbled, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 580.9 kJ / 138.3 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 10.9 g
- Tłuszcz
- 8.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 349 mg
Alternatywne przepisy
Shredded chicken noodle salad with green miso (Diabetes)
35min
Shredded Lamb ragù
1 Std. 25 Min
Prawn and trout terrine with horseradish cream
3 Std. 25 Min
Saffron and cardamom poached pears
40min
Caesar salad dressing
10min
No-roll cheesy broccoli quiche
1 Std. 25 Min
Blue Cheese Dressing
10min
One whole cauliflower
45min
Crunchy salad with green goddess dressing (Diabetes)
20min
Scallops with pea purée
25min
French chicken liver pâté (L'Atelier Gourmet Food)
4 Std. 15 Min
Tzatziki dip
15min