Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g pitted black olives, premium quality
- 1 tsp baby pickled capers
- 1 anchovy fillet
- 1 tsp fresh thyme, leaves only
- 2 tbsp extra virgin olive oil, plus extra to brush
- 1 tsp freshly squeezed lemon juice
- 1 - 2 pinches ground black pepper, to taste
- 1 baguette, cut into slices (1 cm thick) and toasted
- 100 g tomatoes, deseeded and cut into small pieces
- 5 - 6 fresh basil leaves, torn
- 80 g feta cheese, crumbled, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 580.9 kJ / 138.3 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 10.9 g
- Tłuszcz
- 8.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 349 mg
Alternatywne przepisy
Ginger salmon udon with spiced cashews
35 Min
Garlic Tahini Dip (Tarator)
5 Min
Marinated lobster tail with bread salad and avocado soup (Tetsuya Wakuda)
30min
Ras el hanout
10 min
Anne Tesconi's Chicken roulade all'Italiana
1 Std. 25 Min
Tuna nicoise salad (gut health)
1 godz. 15 min
Grated carrot salad (Thermomix® Cutter, TM6)
10 min
Middle Eastern salmon with tahini yoghurt
40min
Middle Eastern open chicken pie (Diabetes, TM6)
1 godz. 30 min
Cauliflower hummus with green vegetables
1h
Smoked salmon mousse
5 Min
Summer tomato and gin pasta sauce
35 Min