Tomato and olive tapenade mini bruschette

Tomato and olive tapenade mini bruschette

4.9 18 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
12 portions

Składniki

  • pitted black olives premium quality
    120 g
  • baby pickled capers
    1 tsp
  • anchovy fillet
    1
  • fresh thyme leaves only
    1 tsp
  • extra virgin olive oil plus extra to brush
    2 tbsp
  • freshly squeezed lemon juice
    1 tsp
  • ground black pepper to taste
    1 - 2 pinches
  • baguette cut into slices (1 cm thick) and toasted
    1
  • tomatoes deseeded and cut into small pieces
    100 g
  • fresh basil leaves torn
    5 - 6
  • feta cheese crumbled, to serve
    80 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 349 mg
Białko 3.8 g
Kalorie 580.9 kJ / 138.3 kcal
Tłuszcz 8.6 g
Błonnik 1.1 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Węglowodany 10.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...