Spicy tuna dip

Spicy tuna dip

5.0 1 ocena
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
10 portions

Składniki

  • canned tuna in oil with chilli
    180 g
  • red onion cut into pieces
    40 g
  • garlic cloves
    2
  • water crackers
    55 g
  • tomato paste
    90 g
  • red wine vinegar
    20 g
  • Aleppo pepper or dried chilli flakes
    ¼ tsp
  • extra virgin olive oil
    60 g
  • sea salt
    ¼ tsp
  • pitted Kalamata olives
    30 g
  • anchovy fillets (opcjonalnie) in oil
    3

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 119.2 kcal / 498.7 kJ
Białko 5.9 g
Tłuszcz 8.2 g
Węglowodany 5.5 g
Błonnik 0.8 g
Tłuszcz nasycony 1.2 g
Sód 194.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...