Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Quinoa patties
- 130 g tri-colour quinoa
- 850 g water
- ½ tsp salt
- 80 g Gruyère cheese, cut into pieces (2 cm)
- 40 g chickpea (besan) flour
- 3 eggs
- 30 g white chia seeds
- 2 spring onions/shallots, cut into thin slices (3 mm)
- ¼ tsp ground black pepper
- olive oil, for frying
Smashed avocado
- 2 avocados, flesh only
- ½ lime, juice only
- 1 pinch salt
Poached eggs
- 1600 g water
- 30 g white vinegar
- oil, for brushing
- 4 eggs
- balsamic glaze, to serve
- fresh flat-leaf parsley, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2747 kJ / 654 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 30.5 g
- Tłuszcz
- 45.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.6 g
- Błonnik
- 8.8 g
- Sód
- 620.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Thai tofu and sweet potato cakes
30 min
Zucchini tortillas with falafel
25h 30 min
Satay noodle salad
35 min
Rainbow bowl
1h 20 min
Kimchi queso dip
3h 15min
Vietnamese jackfruit rice paper rolls
1h
Macadamia and hemp milk (Post-natal)
2h 5 min
Nutty matcha balls
40 min
Orange, hazelnut and coconut balls
2h 10 min
Sticky Sriracha tofu bowl
45min
Quinoa with mixed greens and yoghurt dressing
35 min
Smoky beetroot and black bean sliders with soused cucumber
1h 20 min