Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 900 g cauliflower florets
- 6 garlic cloves, unpeeled
- extra virgin olive oil, to drizzle
- sea salt, to season
- ground black pepper, to season
- 500 g water
- 300 g fresh green beans, trimmed
- 2 bunches broccolini, trimmed
- 2 bunches asparagus, trimmed
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- ¼ tsp paprika
- 50 g tahini
- 50 g lemon juice
- 5 ice cubes
- flaked almonds, toasted, to garnish
- pomegranate arils, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 801.3 kJ / 191.5 kcal
- Białko
- 12.6 g
- Węglowodany
- 30.4 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 11.9 g
- Sód
- 130.3 mg
Alternatywne przepisy
Wendy Crombie's Shredded chicken noodle salad
40min
Sweet cucumber pickle (Thermomix® Cutter)
48h 20min
Silverbeet and mushroom pasta (TM6)
30min
Pumpkin tahini smash
40min
Sweet potato and wakame patties (TM6, Jude Blereau)
1h
Sautéd vegetables with broccoli sauce (Thermomix® Cutter)
30min
Mushroom freekeh risotto with spring onion oil
1h 10 min
Minted pesto with pea smash and poached eggs
30min
Sous vide steak with bean puree and chimichurri (Diabetes, TM6)
2h 10min
Middle Eastern open chicken pie (Diabetes, TM6)
1h 30 min
Sam Wood's Baked salmon with broccoli pesto
35min
Smoked salmon mousse
5min