Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 900 g cauliflower florets
- 6 garlic cloves, unpeeled
- extra virgin olive oil, to drizzle
- sea salt, to season
- ground black pepper, to season
- 500 g water
- 300 g fresh green beans, trimmed
- 2 bunches broccolini, trimmed
- 2 bunches asparagus, trimmed
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- ¼ tsp paprika
- 50 g tahini
- 50 g lemon juice
- 5 ice cubes
- flaked almonds, toasted, to garnish
- pomegranate arils, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 801.3 kJ / 191.5 kcal
- Białko
- 12.6 g
- Węglowodany
- 30.4 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 11.9 g
- Sód
- 130.3 mg
Alternatywne przepisy
Nourish bowl (Diabetes, Thermomix® Cutter)
55min
Vegetable bake (Thermomix® Cutter, TM6)
55min
Smoky bean and tomato bowl (Diabetes, TM6)
30 min
Nut butter dressing
5 min
Sweet potato and wakame patties (TM6, Jude Blereau)
1 godz.
Caramelised leek and feta tart (TM6, Maria Stuart)
2 godz. 25 min
Sweet potato and wakame patties (Jude Blereau)
1 godz.
Quick sliced pickle (Thermomix® Cutter)
5 min
Crunchy salad with green goddess dressing (Diabetes)
20min
Easy citrus pie
1 godz.
Warm satay bowl
1h 10min
Capsicum and sun-dried tomato dip
5 min