Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Macadamia Ricotta
- 255 g macadamia nuts, raw (see Tips)
- water, to soak
- 1 lemon
- 85 g ice cubes
- 2 tbsp nutritional yeast
- 1 tsp salt (optional - see Tips)
- 15 g extra virgin olive oil
Pistachio Pesto
- 1 lemon
- 1 tsp salt
- 170 g shelled pistachios
- 100 g fresh basil, leaves only
- 60 g fresh English spinach
- 225 g extra virgin olive oil
Sun-Dried Tomato Pesto
- 200 g sun-dried tomatoes, drained
- 200 g Roma tomatoes, cut into halves
- 15 g fresh basil, leaves only
- 1 eschalot, cut into halves
- 140 g red capsicum, cut into pieces
- 60 g extra virgin olive oil
- 15 g lemon juice
- 30 g agave syrup
- 1 tsp salt
Herb Oil
- 30 g fresh parsley, leaves only
- 15 g fresh basil, leaves only
- 15 g fresh English spinach
- 225 g extra virgin olive oil
Assembly
- 225 g zucchini (approx. 15 cm long)
- salt, to season
- ground black pepper, to season
- 3 tomato, heirloom (medium-sized)
- fresh basil, e.g. petite Italian basil
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 5839 kJ / 1395.6 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 46.8 g
- Tłuszcz
- 133.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 20.4 g
- Błonnik
- 14.9 g
- Sód
- 1271.9 mg
Alternatywne przepisy
Hearty seven vegetable soup
30min
Sautéd vegetables with broccoli sauce (Thermomix® Cutter)
30min
Melon and cucumber sour mocktail
15 Min
Chicken Pizzaiola
50min
Balinese-style Minced Chicken Satay with Pickled Vegetables (TM5)
Brak ocen
Beetroot carpaccio (Thermomix® Cutter, TM6)
20 Min
Tacos with vegetables and kidney beans (Thermomix® Cutter)
30min
Salt cod gratin
50min
Ratatouille
40min
Eggplant and ricotta involtini
1 Std. 20 Min
Leek quiche
1 Std. 20 Min
Apricot Chicken
35min