
Wersje kompatybilne
Yoghurt soup with chickpeas and garlic chilli oil
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Garlic chilli oil
- 100 g olive oil
- 2 garlic cloves
- 3 tsp dried chilli flakes
Yoghurt soup
- 800 g Greek-style natural yoghurt
- 1 garlic clove
- 200 g brown rice
- 1000 g boiling water
- 2 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 1 tbsp gluten free cornflour
- 1 tbsp dried mint
- 1 tsp sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- 400 g canned chickpeas rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
- 40 - 50 g fresh spinach leaves torn
- 2 sprigs fresh mint leaves only, torn
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley leaves only, torn
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 480.9 kcal / 2012.1 kJ
- Białko
- 19.4 g
- Tłuszcz
- 19.4 g
- Węglowodany
- 58.5 g
- Błonnik
- 6.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.7 g
- Sód
- 526.8 mg