Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Rice
- 1200 g water
- 200 g brown rice
Vegetable sausages
- 150 g rolled oats
- 50 g fresh mushrooms
- 200 g firm tofu, cut into pieces (2-3 cm)
- 50 g zucchini, cut into pieces (2-3 cm)
- 100 g brown onion, cut into quarters
- 80 g semi sundried tomatoes, drained
- ¼ tsp sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 2 tbsp soy sauce
- 2 sprigs fresh rosemary, leaves only
- 5 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 10 sprigs fresh sage, leaves only
- 1 tsp fennel seeds
- 1 tbsp nutritional yeast (see Tips)
- 1 tsp xanthan gum (see Tips)
- 2 - 4 tbsp oil, for frying
- tomato sauce, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1812.2 kJ / 431.5 kcal
- Białko
- 13.5 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 19.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.2 g
- Błonnik
- 9.5 g
- Sód
- 613 mg
Alternatywne przepisy
Savoury tofu quiche
1 godz. 30 min
Millet cashew stir-fry
30min
Jackfruit and mayo sandwich filling
5 min
Baked beans
13 Std. 25 Min
Vegan mayonnaise
15 Min
Cashew cheddar cheese
3 Std. 10 Min
Zucchini tortillas with falafel
25 Std. 30 Min
Thai tofu and sweet potato cakes
30min
Curried chickpea and lentil sandwich filling
40min
Plant-based parmesan
5 min
Lentil and chickpea burger with tahini dressing
1 godz. 30 min
Vegan walnut and black bean burger
4sa 40 dk