Steamed mushroom and egg pots

Steamed mushroom and egg pots

3.8 13 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • ghee plus extra for greasing
    1 tbsp
  • Gruyère cheese cut into pieces (approx. 3 cm)
    40 g
  • eschalots
    50 g
  • garlic cloves
    2
  • fresh mixed mushrooms cut into halves
    300 g
  • fresh flat-leaf parsley leaves only
    2 sprigs
  • eggs
    4
  • salt to season
  • ground black pepper to season
  • water
    500 g
  • fresh chives finely chopped for garnishing

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 192.5 kcal / 809.3 kJ
Białko 12.4 g
Tłuszcz 14.8 g
Węglowodany 2.5 g
Błonnik 1.5 g
Tłuszcz nasycony 7.4 g
Sód 277.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...