Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Peking-style duck
- 2 duck breasts, skin on, trimmed of excess fat and sinew
- 3 - 4 spring onions/shallots, trimmed and cut into thirds
- 8 sprigs fresh coriander, stalks only
- ¼ tsp Chinese five spice
- ¼ tsp black peppercorns
- 1 star anise
- 1 tbsp soy sauce
- 1 tbsp sesame oil
Plum sauce
- 2 fresh plums, cut into quarters
- 60 g honey
- 2 star anise
- ¼ tsp Chinese five spice
- ½ tsp ground cinnamon
- ¼ tsp ground ginger
- 1 tbsp soy sauce
- 50 g water
Pancakes
- 3 eggs
- 200 g warm water
- 90 g tapioca starch
- 1 tsp sesame oil
- 2 tbsp coconut flour
- coconut oil, for frying
- 6 - 8 spring onions/shallots, trimmed and cut into slices
- 1 - 2 Lebanese cucumber, cut into batons
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1995.5 kJ / 475 kcal
- Białko
- 13.8 g
- Węglowodany
- 28.9 g
- Tłuszcz
- 34.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.9 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Sód
- 325.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Korean fried chicken
4h
Teriyaki chicken thighs
2hod. 10min
Jiao zi (Chinese dumplings)
50 Min
Ginger beer and sesame dipping sauce (for dumplings)
10 min
Dwaejibukgogi (Korean BBQ Marinade)
10 min
Dim sum 'Shao mai'
2 Std.
John Dory with cauliflower couscous and corn purée (Mark Southon)
35min
Asian master stock
1h 45min
Christmas tiramisu
24h 20 min
Pork and prawn dumplings
55min
Korean bao beef sliders
2hod. 10min
Pork gyoza with soy dipping sauce
1h