Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Prawn oil
- 500 g raw tiger prawns, large (peeled, reserving shells, heads and prawn meat)
- 3 garlic cloves
- 2 eschalots cut into halves
- 30 g tomato paste
- 200 g rice bran oil
- ½ tsp sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 2 tsp ground smoked paprika
- 2 dried bay leaves
XO butter
- 3 garlic cloves
- 1 eschalot
- 20 g fresh ginger, peeled
- 2 long red chillies, trimmed
- 25 g prosciutto
- 100 g unsalted butter, softened
- 10 g sesame oil
- 1 tsp honey
- 20 g soy sauce
- 1 lime, juiced
Scallops and prawns
- 250 g water
- 4 fresh scallops, in the shell
- 3 sprigs fresh coriander, leaves only, to garnish
- 1 lime, cut into wedges, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3530 kJ / 843.7 kcal
- Białko
- 25.1 g
- Węglowodany
- 21.5 g
- Tłuszcz
- 75.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 23.7 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Sód
- 1514 mg
Alternatywne przepisy
Creamy miso mushroom udon
45 min
Traditional fried rice (Nasi Goreng Tek-Tek)
20 min
No fail mash potato
20 min
Sauerkraut (Thermomix®️ Cutter)
168h 35min
Stir Fried French Beans
15 Min
Emu Stew (Mark Olive)
25 min
Vegetable and herb seasoning
4h
Crispy-skinned snapper with macadamia cream and spring vegetables
1h
Cafe-style miso mushrooms
25 min
Pipi and squid "paella" (Diabetes, TM6)
45 min
Ajvar (capsicum and eggplant dip)
50 min
All-in-one chicken congee
35 min