Potato karakari

Potato karakari

4.6 46 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

  • brown onions cut into quarters
    2
  • water
    1040 g
  • potatoes cut into pieces (2.5 cm - see Tips)
    600 g
  • ground turmeric
    ½ tsp
  • vegetable oil
    60 g
  • black mustard seeds
    ½ tsp
  • urad dal (see Tips)
    1 tsp
  • chana dal (see Tips)
    1 tsp
  • dried red chillies (Kashmiri chillies or long red chillies)
    2
  • asafoetida (see Tips)
    ¼ tsp
  • Kashmiri chilli powder
    ½ tsp
  • ground coriander
    1 tsp
  • sea salt
    1 tsp
  • ground black pepper
    ¼ tsp
  • apple cider vinegar
    1 tbsp
  • fresh curry leaves
    10

Wartości odżywcze na 1 portions

Kalorie 258 kcal / 1084.5 kJ
Białko 5.1 g
Tłuszcz 15.6 g
Węglowodany 23 g
Błonnik 4.9 g
Tłuszcz nasycony 1.7 g
Sód 578.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...