Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g dried instant noodles (see Tip)
- boiling water, for soaking
- 2 tsp shiro (white) miso paste
- 50 g sake
- 50 g mirin
- 40 g brown sugar
- 20 g peanut oil
- 1 garlic clove, cut into thin slices
- 4 boneless, skinless salmon fillets (approx. 800 g total)
- 800 g hot water
- 100 g fresh shiitake mushrooms, cut into thin slices (5 mm)
- 20 g soy sauce
- ½ tsp salt
- 2 pinches ground black pepper
- 150 g bok choy, trimmed and cut into pieces (4 cm) with stalks separated
- 2 spring onions/shallots, trimmed and thinly sliced, for garnishing
- black sesame seeds, to serve (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3065.4 kJ / 729.9 kcal
- Białko
- 50.9 g
- Węglowodany
- 39.5 g
- Tłuszcz
- 40.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.2 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 1492.7 mg
Alternatywne przepisy
Tuna poke bowl
1 Std.
Black rice bowl with chicken and mushroom (gut health)
40min
Miso fish with Asian greens
24u. 45min
Salmon with ginger sauce and spiced cashews
30min
Honey ginger tofu with greens
2 Std. 25 Min
Com ga rau thom (chicken with rice and mint)
1 Std.
John Dory with cauliflower couscous and corn purée (Mark Southon)
35min
Dan dan mian (dandan noodles)
1 Std. 10 Min
Prawn and fish ball soup with Ramen noodles
35min
Teriyaki salmon bowl
1 Std. 15 Min
Salmon niçoise salad
35min
Miso chicken noodle soup (gut health)
30min