Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta
- 350 g di farina di semola di grano duro + q.b.
- 150 g di acqua
- 2 cucchiai di olio extravergine di oliva
Sugo
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 30 g di cipolla rossa di Tropea a fettine
- 350 g di passata di pomodoro
- 20 g di nduja calabrese
- 1 pizzico di sale
- 2 cucchiai di fagioli in scatola
- 1 pizzico di origano secco
Termine della preparazione
- foglie di basilico fresche, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1723 kJ / 412 kcal
- Białko
- 10.8 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 15.6 g
- Błonnik
- 3.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vermicelli aglio e olio
25min
Orecchiette alle cime di rapa e vongole
4h
Spatzle con burrata e carciofi
50min
Fileja al ragù
3h
Tagliatelle fresche ai funghi porcini
1h
Penne alla puttanesca
35min
Tagliatelle ai funghi
1h
Bucatini all'amatriciana
45min
Spaghetti aglio, olio e peperoncino
30min
Caserecce allo sgombro e limone
30min
Cavatelli di 'nduja al pomodoro e fagioli
55min
Spaghetti all'amatriciana
35min