Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta
- 350 g di farina di semola di grano duro + q.b.
- 150 g di acqua
- 2 cucchiai di olio extravergine di oliva
Sugo
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 30 g di cipolla rossa di Tropea a fettine
- 350 g di passata di pomodoro
- 20 g di nduja calabrese
- 1 pizzico di sale
- 2 cucchiai di fagioli in scatola
- 1 pizzico di origano secco
Termine della preparazione
- foglie di basilico fresche, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1723 kJ / 412 kcal
- Białko
- 10.8 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 15.6 g
- Błonnik
- 3.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Penne alla puttanesca
35 min
Cavatelli di 'nduja al pomodoro e fagioli
55 min
Bucatini all'amatriciana
45 min
Strascinati con mollica e peperoni cruschi
2h
Fileja al ragù
3 Std.
Cornucopia ripiena di tagliolini al merluzzo e lenticchie
2h 20 min
Orecchiette integrali con pomodori, bacon e cipolle
30 min
Nidi di tagliolini al pestato di pistacchio
20min
Ziti con ragù alla napoletana
1h 30min
Sugo all'amatriciana
50 min
Sugo alla puttanesca
45 min
Maccheroni al ferretto con ragù calabrese
2u. 50min