Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cavatelli
- 50 g di 'nduja
- 200 g di farina di semola + q.b. per infarinare
- 100 g di acqua
Sugo pomodori e fagioli
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 80 g di cipolla a pezzetti
- 300 g di passata di pomodoro
- 1 cucchiaino di sale
- 80 g di fagioli cannellini in scatola, lessati e sgocciolati
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3803 kJ / 909 kcal
- Białko
- 19.1 g
- Węglowodany
- 78.9 g
- Tłuszcz
- 57.4 g
- Błonnik
- 6.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spaghetti pomodoro, olive e capperi
30 min
Spaghetti all'amatriciana
35min
Spaghetti al tonno
40 min
Fileja con sugo alla 'nduja e fagioli
2 Std. 40 Min
Tagliatelle fresche ai funghi porcini
1h
Spaghettini aglio, olio e pomodorini
25min
Tagliatelle ai funghi
1h
Bucatini all'amatriciana
45 min
Spaghetti alla vesuviana
25min
Cornucopia ripiena di tagliolini al merluzzo e lenticchie
2h 20min
Champurrado
30 min
Tortiglioni risottati salsiccia e funghi
35min