Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g di melanzane violette rotonde a fette (7-8 mm)
- 100 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 120 g di Provolone dolce a pezzi (2-3 cm)
- 80 g di cipolla in quarti
- 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 500 g di passata di pomodoro
- 1 pizzico di zucchero
- 2 pizzichi di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 350 g di pasta secca, tipo anelletti
- 30 g di pangrattato
- 4 uova sode, sgusciate e affettate (vedere consigli)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2046 kJ / 489 kcal
- Białko
- 23.5 g
- Węglowodany
- 49.8 g
- Tłuszcz
- 23.2 g
- Błonnik
- 2.6 g
Alternatywne przepisy
Rosticceria siciliana
2h
Panelle
1h 25min
Sfinciuni
3h 30min
Sfincione favarese
3h
Busiate al forno con pesto alla trapanese
1h
Pappardelle con macco di fave fresche
55min
Gattò di patate
1h 30min
Lasagne di zucca
1h
Cassata siciliana (per 1 persona)
1h 30min
Pasta al forno classica
1h 30min
Pane siciliano
2 Std. 45 Min
Muffolette
3h