Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g di melanzane violette rotonde a fette (7-8 mm)
- 100 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 120 g di Provolone dolce a pezzi (2-3 cm)
- 80 g di cipolla in quarti
- 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 500 g di passata di pomodoro
- 1 pizzico di zucchero
- 2 pizzichi di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 350 g di pasta secca, tipo anelletti
- 30 g di pangrattato
- 4 uova sode, sgusciate e affettate (vedere consigli)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2046 kJ / 489 kcal
- Białko
- 23.5 g
- Węglowodany
- 49.8 g
- Tłuszcz
- 23.2 g
- Błonnik
- 2.6 g
Alternatywne przepisy
Gattò di patate
1h 30min
Sfinciuni
3 Std. 30 Min
Busiate al forno con pesto alla trapanese
1h
Pappardelle con macco di fave fresche
55min
Sformato freddo di melanzane e formaggio
4 Std. 15 Min
Mezze maniche integrali allo spada e violette
1h 5min
Timballo di riso alla siciliana
1h 30min
Crocchette di melanzane
35min
Pasta ‘ncasciata
1h 55 min
Sfincione favarese
3 Std.
Spaghetti alla "Norma"
1h 30min
Rosticceria siciliana
2h