Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 spicchio di aglio
- 1 rametto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate + q.b.
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 150 g di funghi champignon, puliti e a fette
- 100 g di peperone rosso, pulito e a listarelle
- 200 g di pesce spada a cubetti
- 30 g di vino bianco
- 200 g di gamberi crudi, sgusciati e puliti
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 bustina di zafferano in polvere
- 350 g di spaghetti
- 1 cucchiaino di bottarga
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2088 kJ / 499 kcal
- Białko
- 29.6 g
- Węglowodany
- 66.3 g
- Tłuszcz
- 12.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spaghetti peperoni, spada e melanzane
35min
Penne al sugo di calamari
40min
Pennette allo spada con melanzane al rosmarino
50min
Spaghettini al sugo di cozze e vongole
1h 5min
Linguine al nero di seppia
45min
Spaghetti cozze e gamberi
25min
Farfalle pesto e gamberi
20min
Spaghetti alla marinara in bianco
50min
Ragù di calamari a Cottura Lenta
5h 30min
Linguine con scampi al limone
20min
Pasta risottata alle vongole
1h
Tagliolini con pesce spada alla mediterranea
20min