Linguine al nero di seppia

Linguine al nero di seppia

4.4 42 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porzioni

Składniki

  • di prezzemolo fresco le foglioline lavate e asciugate
    1 mazzetto
  • di olio extravergine di oliva
    40 g
  • spicchio di aglio
    1
  • di seppie pulite e a strisce (1 cm)
    500 g
  • di vino bianco secco
    50 g
  • di sale
    1 ½ cucchiaini
  • di nero di seppia liquido
    1 - 2 bustine
  • di acqua
    500 g
  • di pepe macinato fresco
    1 pizzico
  • di pasta secca tipo bavette
    320 g
  • di limone biologico per decorare
    4 fette

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 467 kcal / 1954 kJ
Białko 26.3 g
Tłuszcz 13 g
Węglowodany 58.3 g
Błonnik 2.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...