Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di pecorino a pezzi
- 30 g di cipolla
- 30 g di olio extravergine di oliva
-
300
g di fave fresche, sgranate
lub 300 g di fave surgelate, decongelate - 180 g di pomodori maturi a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 320 g di pasta secca, tipo spaghetti
- olio extravergine di oliva q.b.
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1841 kJ / 440 kcal
- Białko
- 16.4 g
- Węglowodany
- 62.7 g
- Tłuszcz
- 15.5 g
- Błonnik
- 6.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Penne risottate broccoli, salsiccia e olive
40min
Fusilli ai carciofi e piselli
30min
Penne risottate carciofi e zucca
40min
Paccheri risottati con carciofi alla carbonara
40min
Pipette primaverili
45min
Pappardelle con macco di fave fresche
55min
Pasta integrale con crema di fave
40min
Penne risottate al pesto di melanzane
40min
Farfalle risottate asparagi e pomodorini
40min
Tubettoni piselli e funghi
40min
Trofie fave, asparagi e pancetta
40min
Pasta con fave e mazzancolle al curry
1h 10min