Orecchiette con pomodorini, rucola e patate

Orecchiette con pomodorini, rucola e patate

4.0 39 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 4 godz.
6 porzioni

Składniki

Orecchiette
  • 200 g di farina tipo 0
  • 150 g di farina di semola di grano duro + q.b.
  • 175 g di acqua
  • ½ cucchiaino di sale
Condimento e cottura
  • 30 g olio extravergine di oliva + q.b.
  • 1 spicchi di aglio
  • 400 g di pomodori ciliegino privati dei semi e in quarti
  • 200 g di patate pelate e a tocchetti piccoli (1 cm circa)
  • 150 g di rucola fresca, lavata
  • pecorino grattugiato a piacere

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 10 g
Kalorie 1481 kJ / 354 kcal
Tłuszcz 10.9 g
Błonnik 4.2 g
Węglowodany 53.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...