Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 750 g white cabbage, cut into pieces (5 cm)
- 1 garlic clove
- 100 g brown onion, cut into quarters
- 100 g carrot, cut into pieces (approx. 3 cm)
- 10 g fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 200 g bacon, cut into cubes (1 cm)
- 20 g oil
- 350 g water
- 1 tbsp Chicken stock paste (see Tips)
- 140 g tomato paste
- 35 g pitted prunes, cut into halves
- ¼ tsp ground black pepper
- salt, to taste
- 4 dried bay leaves
- ½ tsp paprika
- 20 g dried porcini mushrooms, cut into slices
- 280 g pork loin, cut into pieces (2 cm)
- 280 g beef fillet steak (porterhouse), cut into pieces (2 cm)
- 200 g sausage (kielbasa), cut into pieces (1-2 cm - see Tips)
- 400 g sauerkraut (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1689 kJ / 402.2 kcal
- Białko
- 38.2 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.2 g
- Błonnik
- 8.5 g
- Sód
- 1942.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Beef and mushroom hot pot
2h
Beef spezzatino
1h 45 min
Beef goulash with dumplings
1h 45 min
Beef Burgundy
1h 45 min
Pork and gravy with red wine cabbage
1h 10 min
Pork tenderloin with sauerkraut and potato purée
1h 10 min
Moroccan beef stew with Israeli couscous
40 min
Lamb spezzatino
1h 45 min
Lemon and lamb pie with filo topping
2 godz. 40 min
Hungarian goulash
1h 30min
Pork and apple cider stew
1 Std. 40 Min
Tomato basil chicken stew
35 min