Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g dried black-eyed beans (see Tips)
- boiling water, for soaking
- 1 brown onion, cut into halves
- 20 g oil
- 250 g chorizo, cut into slices (1 cm)
- 5 potatoes (approx. 350 g), cut into cubes (3-4 cm)
- 400 g canned crushed tomatoes
- 2 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 300 g water
- 300 g cabbage, shredded
- 1 lime, juice only
- salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- crusty bread, to serve (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2325.3 kJ / 553.6 kcal
- Białko
- 28.4 g
- Węglowodany
- 56.4 g
- Tłuszcz
- 20.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.1 g
- Błonnik
- 12.5 g
- Sód
- 1542.8 mg
Alternatywne przepisy
Tuscan bean soup
30 min
Irish stew
1h 30min
Lentil and pumpkin pot pies
1h 25min
Minestrone
40 min
Spiralised vegetable soup
9h
Vegetable lasagne
1 Std. 35 Min
Red beans and rice with turkey meatballs
1h
Southern-style pork and bean casserole
40 min
Vegetable pilaf
1h
Guinness beef pies
2h 15 min
Barley, bacon and chorizo soup
50min
Tomato and red lentil soup
30 min